måndag 14 mars 2011

Ugnspannkaka

Detta behöver du:
Bacon, Vetemjöl, mjölk, ägg, salt smör

Detta gör du:
1. Kör igång ugnen på 225 grader. Lägg i mjölken och mjölet och vispa ihop detta så att det blir en slät smet.
2. Lägg i äggen och salta.
3. Skär baconen.


3. smörj in plåten med smör så att smeten inte fastnar på plåten. Sprid ut baconen på plåten och häll i smeten.
4. låt den vara inne i ugnen i cirka 20-25 min.

Använd gärna lingon/hallon till serveringen..





Analys/Kommentarer: Enkel måltid som många tycker om. En liknande pannkaksmet men med tillsättning med bacon. Där eleverna får tänka på att man kan göra något annat än bara pannkakor av denna smet. Även att man får arbeta med ugnen är bra. På grund av att lektionen inte är så långvarig så är denna rätten perfekt på grund av att rätten inte tar någon tid.
Även här kan man leka lite med pannkakssmetar och olika folk kan göra olika slags maträtter för att sedan få testa på samtliga. Jag tror det är en bra idé pågrund av att eleverna få in så pass många olika maträtter och att de själva känner sig mer deltaktiga. Plus att om eleven inte gillar just ugnspannkaka så finns det fler alternativ som de kanske i framtiden kommer att gilla.

 
Det var allt denna gången // Måndagskropp







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar