Detta behöver du:
Bröd, lök, kantarell (ev annan svamp), salt, svart-peppar, Crème fraiche och smör.
Detta gör du:
1. Lägg en klicka magarin i stekpannan och "rosta" brödet. (det går givetvis göra med vanlig maskin också)
Medans brödet rostar så kan du börja hacka lök, och eventuellt hacka kantarellerna i mindre bitar om du vill detta.
2. När brödet är klart är det time för steka till kantarellerna. Stek först kantarellerna ett tag för sedan lägga i löken.
3. Häll i en klicka Crème fraiche och låt det puttra en stund.
Och hocus pocus så har du en fin kantarellmacka..
Ser skit ut, men den var god! =) |
Kommentar: Jätte smidigt att göra och för elever. Det är även bra för att eleverna kan vara kreativa och göra mackan så mycket bättre än en klassisk ostmacka eller dyl. Detta tar heller ingen tid. Under en lektion så kan man få göra olika slags smörgåsar. Att en grupp kanske gör denna mackan och en annan grupp kör någon annan slags macka. Sedan får de smaka på varandras och ge respons på hur det smakar, vad kunde de gjort annorlunda och eleverna som gjorde detta får själva berätta hur de gick tillväga för att de ska få större inblick och kunskap. Jag tror om eleverna får utveckla sin egna macka tror jag att de tycker att lektionen blir mer lärorikt och roligare. Jag som lärare kommer stå bredvid som en stöttepelare för eleverna och hjälper till med frågor.
* Då får man in Mål att sträva efter att man utvecklar tilltro till den egna förmågan att självständigt och tillsammans med andra utföra uppgifter i hushållet samt utvecklar ett reflekterande förhållningssätt till dessa (http://www.skolverket.se/)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar